Ungt par drept på hybelen

Politiet i Oslo har slått full drapsalarm etter at to kinesiske studenter ble funnet døde fredag formiddag. Politiet har ingen mistenkte.

20.02.04 22:34

- De funnene vi har gjort på stedet etter grundige tekniske undersøkelser, indikerer at vi står overfor en kriminell handling, sa politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til TV 2-nyhetene fredag kveld.

De to, en mann i begynnelsen av 20-årene og en jevnaldrende kvinne, har trolig ligget døde i leiligheten i Bjerregaardsgate på St. Hanshaugen i Oslo sentrum i flere dager.

Jenta skal ha blitt funnet kvalt. Rett ved siden lå kjæresten med flere knivstikk på kroppen. De to døde er sendt til obduksjon, og politiet håper det kan gi dem flere opplysninger om hva som er skjedd.

Foreløpig er ingen mistenkt for dobbeltdrapet.

Endret mening
Det kinesiske studentparet kom til Norge i høst. Naboer beskriver de to som «hyggelige, flotte mennesker». Paret har en fetter i Norge, som bor i samme bygget, men for øvrig ingen familie.

Politiet sa tidligere fredag til TV 2 Nettavisen at alt tydet på at «dette dreier seg om en personlig tragedie».

Senere endret altså politiet mening. Nå leter de etter en eller flere ukjente gjerningsmenn.

Fredag kveld var knapt ti personer avhørt som vitner. Politiet hadde da flere konkrete spor som ble undersøkt og fulgt opp, melder NTB.

Likene fraktet ut
Det var ved 11.30-tiden fredag politiet fikk melding om dødsfallene. Likene ble fraktet ut ved 17-tiden.

Hybelhuset tilhører Oslo- og Akershus høgskolenes studentsamskipnad, og det bor omkring 175 personer i bygningen.

Samskipnaden ble fredag kveld kontaktet av flere engstelige studenter som bor på studenthjemmet i Bjerregaards gate, og har derfor åpnet en døgntelefon. I tillegg ble det gitt tilbud om samtale med prest eller psykolog for dem som ønsker dette, melder NTB.

De som bor i etasjen der de døde ble funnet, ble tilbudt hotellovernatting for helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.