Unio Stat sier ja til lønnsoppgjøret

En uravstemning viser at flertallet aksepterte resultatet, og det blir ingen streik i staten.

23.06.08 21:50

Resultatet ble i mandag overlevert riksmeklingsmannen etter at Hovedsammenslutningen Unio har hatt resultatet av lønnsoppgjøret ute til uravstemning hos sine medlemmer.

- Forhandlingsutvalget i Unio anbefalte resultatet av de sentrale lønnsforhandlingene, og vi er dermed tilfredse med at medlemmene har vært enige i vår vurdering og at hovedtariffoppgjøret er i havn, sier forhandlingsleder Arne Johannessen i Unio i en pressemelding.

Det var 57,1 prosent av medlemmene i Unio som deltok i avstemningen. 80,6 prosent stemte ja, 18,3 prosent stemte nei. Oversikten viser også at det ble ja i alle enkeltforbundene.

- Selv om det totalt ble et klart ja, registrerer vi at det fortsatt er stor misnøye og store utfordringer med lønnsnivået for våre grupper. Det gir store forventninger inn mot et krevende justeringsoppgjør, sier Johannessen.

Justeringsoppgjøret starter mandag ettermiddag og skal være ferdig i løpet av onsdag kveld. 500 millioner kroner skal fordeles mellom de ulike arbeidstakergruppene i staten.

De sentrale lønnsforhandlingene ga et generelt tillegg på minst 16.000 kroner mellom lønnstrinn 1 og 45. Dermed blir noe av etterslepet i forhold til privat sektor kompensert. AFP ble ikke helt brakt i havn, men avtalen innebærer at statens ansatte er sikret en AFP-ordning som er minst like god som i privat sektor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag