RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United-sangen for David

Sist oppdatert:
Den vesle bygda Herøy tok fredag et siste farvel med skipper Oddne Arve Remøy (44) og sønnen David (14).

Nær 1.000 hørte residerende kapellan Jens Terje Johnsen i Herøy forrette da den vesle bygda på Sunnmøre fredag tok et siste farvel med to av ofrene fra «Bourbon Dolphin»-forliset ved Shetland, skipper Oddne Arve Remøy (44) og sønnen David (14).

TV 2 Sumo sendte begravelsen direkte på web-tv. Se siste del av seremonien i opptak her.

- Det er noe eget, det å høre sammen i sorgen, og ting blir ikke helt de samme igjen etterpå. Vi har fått så mye fra hverandre, og det skal vi ta vare på, sa kapellanen innledningsvis.

Fotball-sang
Det ble en følelsesladet stund i Herøy kirke, med mange innslag fra de som står den hardt rammede familien nær. Salmer som «Gje meg handa di ven», «Ein fin liten blome» og «Brei dine vida vingar» ble avsunget, mens «Wonderful tonight» ble framført som solosang, det siste som en illustrasjon på kjærligheten mellom kapteinen og hans kone.

Da kapellanen snakket om David Remøy benyttet han også anledningen til å spille av litt av Manchester Uniteds fotballhymne. 14-åringen var en stor fan av fotballklubben og hadde planer om en englandstur.

- Kaptein med stor K
Direktør Trond Myklebust i rederiet Bourbon Offshores i Norge var en av mange som tok ordet. Han beskrev kaptein Oddne Arve Remøy som en mann som representerte rederiet med verdighet.

- Å være kaptein er en stor oppgave. Det er ikke bare å føre en båt. Du skal være en leder på mange områder. Du skal også kunne takle de store utfordringene der ute. Det er ikke mange som har alle disse kvalitetene samtidig. Det hadde Oddne. Han var en ressurs for rederiet. Han var så positiv, en problemløser. Han var en kaptein med stor K. Han nøt respekt og var en god representant for rederiet, sa Myklebust.

David Remøy gikk i 9. klasse ved Ytre Herøy ungdomsskole og tilhørte også årets konfirmantkull. Sønnen er fortsatt en av fem som er savnet etter forliset. Faren var en av dem som ble funnet omkommet. Derfor var det bare en kiste i kirken fredag.

TV 2 Sumo: Siste farvel med David (14)

De første kransene kom fra kapteinens enke og to døtre. Så fulgte kranser fra øvrig familie, nære venner til både far og sønn, flere rederier, skole, fotballgruppe - og de overlevende etter forliset.

Presten i Herøy, kapellan, Jens Terje Johnsen.

Elevene deltar
Skolen, som har 220 elever, stengte klokka 11 fredag. Ikke alle elevene kunne delta, men de som sto 14-åringen nær, gjorde det.

- Dette er forferdelig tungt. Samtidig skal det bli godt å ta et verdig farvel. Det er et nødvendig skritt for å komme videre, sa rektor Sølvi Lillebø Remøy til Nettavisen i forkant av begravelsen. Også hun var en av dem som tok ordet i kirken.

- Begravelsen blir et av de skrittene vi må ta for å komme oss videre. Skolen har også laget en minnebok om David, forteller rektor til Nettavisen.

Det er sitteplass til 730 personer i Herøy kirke, men rundt 800 fikk plass under minnestunden sist søndag.

Utsetter sjøforklaring
- Jordpåkastelsen skal skje på Kvalsund gravplass på Nerlandsøy, tre kilometer unna kirken. Hit har ikke pressen adgang, får Nettavisen opplyst fra Herøy kirkekontor.

Herøy kommune opplyser på sine hjemmesider at de har lagt ut en kondolanseprotokoll på Rådhuset.

Sjøforklaringen, som egentlig skulle avholdes fredag i Søre Sunnmøre tingrett i Volda, er av hensyn til begravelsen flyttet til Ålesund tingrett onsdag.

Neste søndag blir det holdt en egen minnegudstjeneste for konfirmantene. Det er videre flere begravelser i vente for de andre omkomne og tilsvarende minnestunder for de savnede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere