Universitetet i Stavanger planlegger å avskjedige en av sine ansatte professorer, etter anklager om seksuell trakassering. Det melder høyskole-tidsskriftet Khrono.

- Jeg har ingen kommentar til realitetene i saken. Dette er en personalsak, og da er opplysningene taushetsbelagt. Men jeg kan bekrefte at det pågår en avskjedssak når det gjelder min klient, sier advokat Kjell M. Brygfjeld til NRK.

Han mener en eventuell oppsigelse er ubegrunnet.

Universitetet i Stavanger bekrefter at det er gitt forhåndsvarsel om Langelands avskjed, melder NRK. Universitets-ledelsen har ingen ytterligere kommentarer til saken.

Det stormet rundt professoren da student-avisen i sommer skrev om en rekke kvinner som har fått meldinger med seksuelt innhold av professoren. Mange av kvinnene var studenter der mannen er ansatt.

Les mer: Sex-meldinger fra professor får sosiale medier til å koke over

Blant tekstmeldingene mannen skal ha sendt, og som ble tatt skjermbilde av og delt i sosiale meider, er blant annet disse:

«Kan jeg kjøpe trusen din?» , «Liker du rimming?» og «Hei sexy jente ...»

Ifølge Khrono skal det også være interne forhold som danner grunnlag for avskjedssaken, der også kvinnelige kolleger skal ha blitt trakassert.

Professoren har vært ansatt ved UiS siden 2010, og skal ha fått minst tre muntlige advarsler og tre skriftlige siden den gang.

Professoren har i ettertid ikke undervist, og har beklaget saken.

Saken skal behandles i Styrets ansettelsesutvalg torsdag 23. november.

Erik Stephansens kommentar fra i sommer: Den gale professoren - 1