RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unngå sopp-forgiftning

Sist oppdatert:
Det er soppsesong – men viktig at du følger disse rådene før du lar deg friste av skogens delikatesser.

Noen matsopper kan gi forgiftning hvis du spiser dem rå - eller for lite stekt eller kokt, opplyser Mattilsynet på sine hjemmesider.

Det er påvist flere tilfeller av kraftig magebesvær hos personer som har spist ufullstendig varmebehandlet «Leccinum versipelle» - kalt Rødskrubb.

Rå og halvrå sopp er i utgangspunktet svært tungt fordøyelig, og for Rødskrubb gjelder dette i enda større grad.

Ved avkoking av sopp skal soppen legges i kaldt vann og kokes i minst ti minutter.

Her finner du mer informasjon om hvordan sopp bør behandles .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere