*Nettavisen* Nyheter.

«Unnskyld, jeg er skutt»

- Han kom vaklende mot bilen og ba meg kjøre ham til legevakten. Han var redd for å dø. Det sier sjåføren som kjørte et av ofrene etter Sandaker-drapet til legevakten.

03.02.04 13:34

25-åringen ligger nå på sykehus. Tilstanden er alvorlig, men stabil. Politiet tror drapet på hans jevnaldrede er planlagt.

Bilisten som kjørte det ene offeret til legevakten i minuttene etter skytedramaet i Sandakerveien ønsker ikke å stå fram, men forteller sin historie til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag morgen var han på vei til jobben. Klokken 06.29 kjørte han nedover Sandakerveien. Like før hadde to personer blitt skutt utenfor Sandaker senter. Trolig har han møtt gjerningspersonene da de stakk oppover Sandakerveien i en burgunder Chevrolet.

Segnet om
Offeret som senere døde av skadene segnet om i en snøfonn ved siden av veien. Den andre gikk ut i veien og stoppet sjåføren som TV 2 Nettavisen har snakket med.

- Jeg trodde først han ikke hadde rukket trikken. Da jeg stoppet bilen så jeg at han var ustø på bena. Jeg rullet ned vinduet. Han kom bort og sa ”Unnskyld, kan du kjøre meg til legevakten. Jeg er blitt skutt”, sier sjåføren.

Den alvorlig skadde mannen satte seg inn ved siden av sjåføren som kjørte så fort han kunne til legevakten i Storgata.

Ringte nødnummer
- Han sa han var blitt skutt og var redd for å dø. Han viste meg hullet i jakken der han var skutt. Der og da var det bare å få ham så fort som mulig til legevakten, sier sjåføren.

På veien ringte han nødnummeret og fortalte at han snart kom inn til legevakta. Etter at offeret ankom legevakta, ble han kjørt videre med ambulanse til Ullevål universitetssykehus. Han ble tirsdag ettermiddag operert og tilstanden er alvorlig.

- Gjorde min plikt
- Det var helt uvirkelig. Som på film. Nå i ettertid begynner det å synke inn hva jeg opplevde, sier sjåføren.

Politiinspektør Terje Kristiansen roste tirsdag sjåføren for den raske reaksjonen.

- Jeg gjorde bare min plikt. Når du blir stoppet av en kar som har blitt skutt, så må du berge livet hans. Jeg gjorde bare det beste jeg kunne for å få ham til legevakta, sier sjåføren.

Klappjakt på gjerningsmenn
Politiet har varslet alle grensestasjoner i jakten på to mulige gjerningspersoner.

- Vi leter etter to personer som stakk fra stedet med finlandshetter. Det er opplysningene vi har, men om det stemmer, vet vi ikke, sa operasjonsleder Finn Belle til TV 2 Nettavisen tirsdag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.