*Nettavisen* Nyheter.

Unntakstilstand i Oslo

Store forsinkelser i trafikken, flere gater sperret av under Nato-møtet. Slik påvirker det deg.

(iOslo.no) Politiet har gått grundig til verks foran toppmøtet i Oslo torsdag og fredag. Store områder er sperret av, og flere trafikkårer er kuttet av for å sikre Nato-møtet.

Det får ringvirkninger i Oslo sentrum. I timene natt til onsdag satte politiet opp sine sperringer, og rundt Oslo Plaza har sikkerheten allerede blitt skjerpet. Væpnede politifolk patruljerer området, bombehunder søker gjennom, og det er innledet streng adgangskontroll ved Oslo Spektrum.

Folk sluses gjennom et eget telt med metalldetektorer og gjennomlysingsapparater. Medlemmene ved S.A.T.S. Oslo Spektrum er forskrekket over behandlingen. Også de blir scannet sammen med treningstøyet, før de blir ledet over i en egen fil inn til treningssenteret.

- Trafikken forholdsvis grei
Samtidig er Vaterlandstunnellen sperret av ved Oslo City, og avkjøringsrampene nærmest Plaza er stengt. Disse sikkerhetsløsningene har allerede fått noen ringvirkninger for trafikken, men ifølge politiet har innfartsårene så langt ikke opplevd store problemer.

- I utgangspunktet vil jeg si det har gått bra. Det har vært køer i noen lyskryss, men det tilskriver jeg innkjøringsproblemer. Det har gått forholdsvis greit, sier politiførstebetjent Reidar Førre Larsen, i seksjon for trafikk og sjøtjeneste til iOslo.no.

Når toppmøtet setter i gang torsdag vil ytterligere sikringstiltak få følger for Oslo. Ifølge politiet vil all trafikk innenfor Ring 2 bli påvirket av sikkerhetstiltakene.

Ved SAS-hotellet stenges Holbergs gate for alle trafikk, men det er tidvis adgang for fotgjengere. Samtidig vil trafikken foran Clarion hotell Royal Christiania bli påvirket av delegaters ankomst og avreise.

Fritjof Nansens plass, foran Rådhuset vil være stengt under hele arrangementet.

Kollektivtrafikken rammet

  • I området rundt hotellet og Bussterminalen. Scweigaards gate Biskop Gunnerus gate stenges. Bussene som går nærmest Plaza og Bussterminalen stenges rundt Tøyenbekken og Oslo Spektrum, men kollektivfeltet er åpent. Alle busser og trikker går uansett.
  • Vaterlandstunnellen og Lybekkergata er stengt. Vestre rampe fra Schweigaards gate til Nylandsbrua er stengt, bommene i Oslo gate og Galgeberggata er åpne for busstrafikk. Busser som kjører Vålerengtunnellen følger normal trasé mot Bussterminalen.
  • På grunn av kortesjer som kjører rundt i Oslo, vil det på alle ruter kunne oppstå forsinkelser.
  • Enkelt spor mellom Steinerud og Ris, dette sammen med Nato-møtet medfører endel stengte holdeplasser ved hotellet.
  • Linje 12, som vanligvis ville kjørt over Rådhusplassen, kjøres over Stortingsgata i stedet.
    HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.