RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Uønsket som lederkandidat

Sist oppdatert:
I Oslo skal Rune Gerhardsen (Ap) være uønsket både som byrådsleder og ordfører i Oslo.

Ifølge VG er Oslo Arbeiderparti på desperat jakt etter en ny toppkandidat til de politiske toppvervene i hovedstaden. Flere kilder sentralt i parti opplyser til avisen, at det letes høyt og lavt etter en karismatisk politiker som kan ta opp kampen mot Høyres ferske byrådsleder Stian Berger Røsland i kommunevalget neste høst.

Veteranen Rune Gerhardsen skal verken være aktuell som ordfører- og byrådslederkandidat i 2011. Det har tidligere vært spekulert i at han skulle få avslutte sin politiske karriere som ordfører i Oslo.

Rune Gerhardsen ble byrådsleder i 1991, men siden 1997 har Arbeiderpartiet vært i opposisjon i hovedstaden.

Gerhardsen var kommunalråd i Oslo 1988–91, leder av byrådet 1992–97 og igjen kommunalråd fra 2003. Han var byrådslederkandidat ved kommunevalgene 2003 og 2007, men tapte med knapp margin.

De tidligere statssekretærene Libe Rieber-Mohn og Kjell-Erik Øie har vært nevnt som aktuelle nå, men heller ikke disse to vekker stor entusiasme i partiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere