*Nettavisen* Nyheter.

UP fornøyd med påskebilistene

En av påskens største utfartsdager går mot slutten. Ifølge UP har trafikkavviklingen gått greit, selv om to ulykker ødela dagen.

02.04.04 22:26

UP er tilfreds med trafikkavviklingen på en av årets aller største utfartsdager.

- Det har gått relativt greit, men det som ødelegger er den tragiske dødsulykken på E16 i Aurland og utforkjøringen hvor tre personer ble skadd på E6 ved Strandlykkja, sier politioverbetjent Ole Høiby ved Utrykningspolitiet (UP).

Sett bort fra ulykkene, er Høiby svært fornøyd med trafikantenes opptreden på påskeveiene.

- Folk har oppført seg bra og har stort sett tatt det med ro. Vi har imidlertid måttet reagere mot høy hastighet og uforsvarlig forbikjøring, og vi har beslaglagt en rekke førerkort, sier Høiby, som foreløpig ikke har oversikt over antall førerkortbeslag.

Men om trafikkavviklingen gikk bra fredag, er påsken langt fra over for UPs del. Allerede lørdag kommer en ny stor utfartsdag, og ifølge Høiby må trafikkantene belage seg på kødannelser allerede ved 10-tiden.

Høiby oppfordrer påskebilistene til å være tålmodige i trafikken.

- Det er bedre at folk tar seg god tid enn at de prøver å kjøre ut av køen og slik skape farlige situasjoner. Husk at påskeferien er lang, så det er bedre å ta seg en time ekstra, påminner Høiby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag