RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UP inn mot ovefallsvoldtekter

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ekstraordinær politiinnsats denne helgen og de kommende helgene.

JUSTISDEPARTEMENTET (Nettavisen): - Den helga som vi nå går i møte - med den mobiliseringen vi nå har - så er det sjelden stor satsing på å ha politifolk ute i gatene, sier justisminister Knut Storberget til Nettavisen.

Fredag innkalte justisministeren polititoppene til møte for å diskutere den siste tids overfallsvoldtekter i hovedstaden. På møtet ble det fremmet konkrete strakstiltak, blant annet skal patruljer fra Utrykningspolitiet tas ut av ordinær tjeneste for å gjøre Oslos gater tryggere - og det allerede førstkommende helg.

UP til tjeneste
Med fem patruljer fra Utrykningspolitiet, vil politiet ha ekstraordinær politiinnsats til helgen og de kommende helgene.

- Vil vil fordoble antall patruljer med synlig politi i gatene våre, og vi vil konsentrere oss om de områdene som er mest sentrale, hvor vi erfaringsmessig vet voldtekter skjer, sier politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, til Nettavisen.

- Det er en god hjelp å få, og vi skal utnytte ekstrahjelpen på en god måte, påpeker Gjengedal.

Alle kan bidra
I tillegg til dobbelt så mange politifolk i gatene, så har Natteravnene mobilisert eksra mange frivillige. Politimester Gjengedal sier de også har et godt samarbeid med Trafikketaten, vektere og sjenkekontrollører.

- Hvis alle bidrar på sin måte, og også vanlig publikum, så håper jeg at vi skal gå en rolig og trygg helg i møte - til det beste for byens befolkning, sier Gjengedal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere