RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UP prioriterer å overvåke påsketrafikken.
UP prioriterer å overvåke påsketrafikken. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

UP med offensiv i påsken

Er du på reisefot i påsken kan du regne med å treffe på Utrykningspolitiet (UP). – Vi har prioritert vår innsats på de veiene hvor folk ferdes, sier UP-sjefen.

Onsdag før skjærtorsdag og andre påskedag er dager du må være forberedt på mye trafikk på veiene.

– Vi er mer på feriedestinasjonene og rundt påskeområdene og utfartsområdene til fjells, enn vi normalt er. Ellers har vi den samme oppmerksomheten på kjøreatferden som vi har ellers i året, sier UP-sjef Runar Karlsen til NRK.

UPs kontroller i påsken vil spesielt sette fingeren på fart, rus, bruk av bilbelte og farlig atferd. Karlsen forteller at de følger med på veiene og er synlige så folk ser at politiet er der hvis de tenker å begå trafikklovbrudd.

Les også: Du kan slippe påskekøen

– Budskapet til påsketrafikantene er å vise hensyn, unngå farlige forbikjøringer og holde fartsgrensene, samt å være rusfri, oppfordrer UP-sjefen.

Det er to køpunkter foreløpig onsdag, skriver Dagbladet.

På Sollihøgda, som vanlig en onsdag for påske, og på E6 ved Minnesund – på grunn av innspurt i veiarbeidet og bare en kjørebane, sier trafikkoperatør Ole Fredrik Haugen ved Vegtrafikksentralen Øst.

På riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring på grunn av uvær, opplyser Statens vegvesen. Riksvei 13 over Vikafjell er stengt.

E16 på Filefjell er åpen for trafikk. Også E134 over Haukelifjell er åpen, men her er det fare for glatte partier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere