RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UP-sjef: - Jeg mistet kontrollen

Sist oppdatert:
Da eks-UP-sjefen blåste rødt, var han så beruset at han ikke klarte å tenke klart.

TROMSØ (Nettavisen): - Jeg hadde drukket en halv flaske sprit, fortalte eks-UP-sjef Einar Holand da han forklarte seg under rettssaken mot ham i Nord-Troms tingrett torsdag.

Holand er tiltalt for promillekjøring, men nekter for å ha kjørt i fylla. Holand hevder han drakk først etter at han hadde kjørt bilen i grøfta.

UP-joik
Lørdag 2. september kjørte Holand utfor veien 500 meter unna sitt eget hjem i Tromsø. Han forlot bilen i grøfta og dro på fest.

Etter å ha deltatt i en såkalt «UP-joik», der Holand drakk en slurk vodka hver gang en av festdeltakerne joiket, gikk han tilbake til bilen. På stedet møtte han politiet.

Da politibetjenten hentet apparatet og ba ham blåse, innså Holand at han kom til å blåse rødt.

- Det gikk opp for meg at de kom til å mistenke meg for promillekjøring. Det var en fæl situasjon, fortalte Holand i retten.

- Ut av kontroll
Da svartnet det for eks-UP-sjefen.

- Det var rent surrealistisk. Ting kom helt ut av kontroll. Sannsynligvis har jeg sagt ting jeg i dag ikke har kontroll over at jeg har sagt.

Tanker om mulige presseoppslag fór gjennom hodet på ham.

- Jeg tenkte på familien og jobben. (...) Jeg var såpass beruset at jeg ikke tenkte klart.

I tillegg til å være tiltalt for promillekjøring, er Holand også tiltalt for forsøk på forsikringssvindel. Holand leverte inn skademelding til forsikringsselskapet, der skadene beløper seg til over 60.000 kroner.

- At jeg skal ha forsøkt å «tuske» til meg forsikringspenger, når det har stått i en rekke aviser at jeg var tiltalt for promillekjøring, den er for tynn. Herr dommer, den kjøper jeg ikke!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere