UP-sjefen: - Kjør forsiktig hjem

- Det er bare fryktelig tragisk, sier UP-sjefen om dagens dødsfall i trafikken.

02.03.14 21:25

(Nettavisen): Til sammen fire mennesker har omkommet på norske veier tirsdag. Tre personer omkom da et vogntog kolliderte med en buss på Ringerike tidlig tirsdag, og én person omkom da to personbiler og et vogntog kolliderte i Ullensaker senere samme dag.

Myndighetene ber nå trafikanter om å ta forholdsregler når en ferdes på glatt føre.

- Det er åpenbart at det har vært veldig varierende og vekslende kjøreforhold rundt om i landet. Det har vært mildvær og deretter kaldt om natten, noe som gir veldig glatt kjørebane. Det er åpenbart grunn til å være veldig obs på kjøreforholdet nå, sier leder for Utrykningspolitiet (UP), Runar Karlsen, til Nettavisen.

- Avpass farten!
Det var svært glatt veibane som følge av underkjølt regn i Ringerike da ulykken med tre dødsfall skjedde.

- Kjøreforholdet skifter fra sted til sted og fra tidspunkt til tidspunkt. Det er viktig å avpasse farten etter forholdene. Hvis det er kjempeglatt, er det viktig å redusere farten betydelig, sier Karlsen.

Det var en mannlig bussjåfør (51) og to passasjerer, en jente (16) og en mann (69), som omkom i ulykken på Ringerike.

To personer ble fastklemt i bussen etter ulykken, og ble fløyet til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Vogntogsjåføren som frontkolliderte med bussen, er siktet for brudd på trafikkloven.

- Fryktelig tragisk
Ulykken i Ullensaker krevde ett menneskeliv, i tillegg til at to personer ble sendt til sykehus.

- Det er bare fryktelig tragisk. Enhver ulykke med et utfall som alvorlig skade for livet eller at en omkommer eller drepes, er en tragedie for dem det gjelder og for familie og venner, sier UP-sjefen.

- Dette er en motivasjon for oss til å være på veiene og forebygge ulykkene, som er vårt store samfunnsoppdrag. Det er en påminner om at det er viktig med innsats som faktisk reduserer disse ulykkene, sier Karlsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag