*Nettavisen* Nyheter.

UP vil ta verstingene

Utrykningspolitiet setter inn ekstra ressurser for å parkere de verste råkjørerne før ferietrafikken setter inn. Se Web-TV.

13.05.06 08:11

Allerede kan 42 sjåfører forberede seg på å innta passasjersetet denne sommeren etter UPs innsats på veiene, melder TV 2 Nyhetene.

- Det er stygge tall, men likevel ikke overraskende. Vi har fulgt med på fartsutviklingen på motorveiene ut fra Oslo en stund, og ser at det er noen som tar store sjanser, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til TV 2 Nyhetene.

Bildene som TV 2 kan presentere fra politiets aksjoner denne uka viser med tydelighet hvordan sjåfører tar livsfarlige sjanser i trafikken.

Dødstallene i trafikken er på vei ned, men fortsatt har sommeren mange dødsulykker. For å få tallene ytterligere ned setter politiet inn ekstra ressurser på å ta sjåfører som bevisst tar sjanser i trafikken.

- Dette er område hvor gutter og menn har mye å lære av damene. De oppfører seg langt bedre på veien. Særlig når det gjelder høyhastighetsskjøring og grove adferdsfeil i trafikken, understreker Humlegård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag