RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen (iOslo.no)

Ups - her ble det vått!

Sist oppdatert:
Midt i mellom fjonge seilbåter i Bestumkilen stikker en gravemaskin opp av vannet.

(iOslo.no) Den druknede gravemaskinen har skrapt bunnen av Bestumkilen siden søndag formiddag. Stående på en lekter sank den av ukjent årsak til bunns i det grunne havneområdet. Agder Marine, som eier både lekter og gravemaskin, aner ikke hva som har skjedd.

- Nei, vi vet ikke hvorfor den har sunket, sier daglig leder i Agder Marine, Petter Høivold til iOslo.no.

Mudring
Representanter fra firmaet reiste fra Kristiansand til Oslo søndag for å se nærmere på hva som hadde skjedd, og få fjernet lekteren. Ingen oljelekkasje er rapportert på stedet, men både politi og brannvesen reiste ut i hver sin båt for å undersøke.

- Vi rykket ut for å sjekke om det var fare for forurensing, men det var det tydeligvis ikke, sier Kjetil Olsen, politiførstebetjent ved havnepolitiet i Oslo.

Den 15 meter lange lekteren var i bukten for å mudre sjøbunnen på oppdrag fra Secora, og var så godt som ferdig da den sank. Politiet tror ikke den er blitt utsatt for sabotasje.

Ødelagt
- Nei, det er tvilsomt. Alle vil jo at bunnen skal bli ren. Vi oppretter ikke noen sak på dette, ettersom vi ikke tror det er skjedd noe kriminelt. Dette er nok mest en forsikringssak, sier Olsen.

Både lekteren og gravemaskinen er av eldre modell. Høivold tror ikke noen av delene kan brukes når de etterhvert blir hevet fra vannet.

- Det elektriske er nok helt ødelagt, så vi kommer nok til å kassere dem begge, sier han.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere