Gå til sidens hovedinnhold

Usikker på skattebetaling

Åslaug Haga vet ikke om hun har meldt inn inntektene på utleie av sitt ulovlig oppførte stabbur til myndighetene.

Først satte ekteparet Åslaug Haga (Sp) og Bård Hopland opp et stabbur på egen tomt uten kommunal godkjenning. Så begynte de å leie ut stabburet uten å søke kommunen.

Ekteparet overså til og med en muntlig tilbakemelding om at stabburet ikke kunne leies ut fordi det manglet rømningsveier, har for få og for små vinduer og har for lav takhøyde.

Les også: Haga har mistet grepet

Tok seg til rette
Svaret fra ekteparet var følgende e-post til Ås kommune:

«Ivar Gudmundsen

Jeg viser til søknad om nevnte levert egenhendig på Deres kontor primo oktober. Da jeg ikke har hørt noe fra Ås kommune i anledning saken, går jeg ut fra at jeg nå har adgang til å foreta utleie.

Mvh Bård Hopland.»

Avsenderdato er 2. desember 2005.

Den e-posten tar kommunen med knusende ro.

- Slik må de gjerne skrive, men det er ikke slik vi driver saksbehandling. Det er ikke opp til søker å sette denne type betingelser. Det kan være mange grunner til at noe ikke blir besvart, for eksempel muntlig tilbakemelding, sier Bygnings- og reguleringssjef Ivar Gulbrandsen i Ås kommune til Dagbladet.

Usikker på skatt
Og nå sliter Olje- og energiministeren med hukommelsen når det gjelder innrapportering av leieinntektene.

På spørsmål fra Aftenposten svarer Haga at hun har innrapportert og betalt skatt på alle leieinntektene, men at hun mangler dokumentasjon på dette fra årene før 2002.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg