*Nettavisen* Nyheter.

Utålmodighet rundt kongehunden

Trondheimsordfører Rita Ottervik krever å få hundegaven sin til trønderbyen så raskt som mulig, og fører saken til høyeste politiske hold for å få til dette.

05.12.03 12:52

- Det er bare rett og rimelig at vi får hundene flyttet hit i karanteneperioden. Vi har jo reddet landet ut av en pinlig politisk situasjon, i og med at verken statsministeren eller kongen kunne ta imot gaven, sier Anne Sofie Hunstad, politisk rådgiver/hundepolitisk talskvinne i Trondheim kommune, til TV 2 Nettavisen.

- De er trøndere
Myndighetene pustet lettet ut da trondheimsordfører Rita Ottervik takket ja til de to hundevalpene som den kirgisiske presidenten hadde med seg da han besøkte landet. For selv om både kongen og statsministeren på forhånd hadde takket nei gaven, var hundene med presidenten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: Heiko Junge/Scanpix

Dermed kom norske myndigheter i en svært kinkig situasjon.

- Vi må snart begynne å finne dem som skal ha hundene, og vi vil gjerne prøve finne eierne i trøndelag. Da er det en fordel at hundene er i nærheten. Dessuten må trøndere være i trøndelag, for disse hundene er trøndere og de må integreres i lokalsamfunnet, sier Hunstad muntert.

Vil ikke være lov
Trondheim kommune skal i løpet av helgen kontakte landbruksdepartementet, og da vil de argumentere med at de har krav på litt godvilje siden de tok på seg valpene.

Problemet er bare det at det er bare et godkjent karantenestedet for nye firbente statsborgere, og dette er på Eidsvoll.

- Vi vet at det er et godkjent karantenested, men hvis vi kan fremskaffe like gode forhold i trøndelag, så skulle det vel ikke være noe i veien for å få dem hit. Et slikt sted mener vi at vi har funnet, sier Hunstad til TV 2 Nettavisen.

Tiden hundene må være i karantene er for øvrig fire måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.