Gå til sidens hovedinnhold

Uten lappen - med bil, traktor og moped

Han jobbet seg nedover, men måtte sone likevel.

Ingen skal si at han ikke lærte av sine feil, 33-åringen som i Kristiansand Tingrett ble dømt til fengsel for å kjøre uten sertifikat.

Problemet er bare at han ikke lærte nok.

Det begynte med en nattlig ferd i en VW i 104 kilometer i timen i Baneheitunnelen i Kristiansand sentrum i sommer. Halv tre på natten ble han vinket til side av politiet, og det ble raskt avslørt at mannen ikke hadde førerkort.

Ille, men verre var at han da fire ganger tidligere var dømt for å ha kjørt uten sertifikat hele 15 ganger (!).

Den sertifikatløse bilisten lærte nok til å holde seg unna bilen. Dessverre valgte han traktor som neste fremkomstmiddel, og det endte ikke bedre enn at han ble pågrepet på nytt - denne gang på traktorsetet i Løkkeveien i Kristiansand bare to uker etter den nattlige bilkjøringen.

Av skade blir man klok, heter det. I hvert fall klokere, og mannen parkerte tydeligvis også traktoren for godt. Problemet var bare at han fortsette å jobbe seg nedover i kjøretøyverdenen - uten spesielt hell. For allerede i august ble han tatt på nytt - nå på moped (som han heller ikke hadde sertifikat for).

Kristiansand byrett kom til at 30 dagers fengsel kunne være en passende straff for den førerkortløse bil-, traktor- og mopedentusiasten.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar