Uten tekniske spor i pyromanjakt

Foto: Kolbjørn H Larssen

Pessimismen råder på Sørarnøy etter at politiets sterkeste kort i jakten på en mulig pyroman, ikke viste seg å holde vann.

08.01.04 17:45

Natt til mandag rammet den sjette brannen på to måneder det lille øysamfunnet Sørarnøy i Gildeskål kommune.

Politiet har de siste dagene bare fått negative tilbakemeldinger i etterforskningen av brannene.

- Vi har ingen flaks i denne etterforskningen, sier politiinspektør Tone Vangen ved Salten politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ikke identifiserbare
Torsdag ettermiddag fikk politiet svar på analysen av fingeravtrykkene som ble tatt etter den første brannen 24. november.

- De viste seg ikke å være identifiserbare, sier Vangen.

Svar fra de tekniske undersøkelsene fra den siste brannen på Sørnarnøy kunne heller ikke hjelpe politiet videre i etterforskningen. Undersøkelsene kunne ikke bevise at brannen var påsatt.

- Vi har ingen tekniske spor å gå etter lenger. Men vi fortsetter å etterforske og avhøre vitner. Nå må vi bare fortsette å jobbe, nøye og målbevisst. Avhør i saken pågår fortsatt, sier Vangen.

Frykter nye branner
Både innbyggere og politi i Gildeskål er sikre på at de seks brannene på Sørarnøy er påsatt, og øyboerne lever i stadig frykt for nye branner.

Tidligere denne uken kom meldingene om at politiet var i ferd med å sirkle inn en navngitt gjerningsmann. Nå tyder mye på at jakten på en mulig pyroman kan ta lengre tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.