RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utenlandsk kvinne klapset til på gata

Sist oppdatert:
Tilsynelatende helt uprovosert klapset den hvite kvinnen til en utenlandsk kvinne.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det er sånn oppførsel du kan oppleve på en lørdag kveld av fulle folk, ikke på høylys dag, sier personen som fanget hendelsen på video, til Harstad Tidende.

Denne hendelsen var ikke rasisme. Les: Klapsing på åpen gate var ikke rasisme

Hendelsen skjedde fredag klokken 14.30 i Storgata i Harstad. En kvinne i sorte bukser og hvit skjorte kommer gående nedover gata. Mot henne går en kvinne av utenlandsk opprinnelse sammen med en gutt på ni år.

Videoen viser hvordan den hvite kvinnen tar ut hånden og klapser til den utenlandske kvinnen i det de passerer hverandre.

Personen som filmet, stoppet bilen og gikk ut for å undersøke etter hendelsen.

– Jeg trodde først at de kanskje kjente hverandre og at det var tull, men det var det ikke. Gutten (9) som var sammen med kvinnen som ble slått, sa at dama plutselig slo bestemor, sier tipseren til Harstad Tidende.

– Jeg tenker at det er rasisme. Man skal ikke trekke forhastede konklusjoner, men det så ut som rasisme. Kvinnen som ble slått så forskrekket ut. Hun kunne ikke norsk, så jeg fikk ikke snakket med henne, sier tipseren.

Også politiet reagerer på videoen.

– Det er vanskelig å se om personen blir truffet. Ble hun det, er det snakk om en legemsfornærmelse. Og den kan være straffbar og resultere i bot, kommenterer Oddmund Nilsen hos politiet til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere