*Nettavisen* Nyheter.

Utested i Oslo narko-stengt

Innehaveren ble pågrepet for oppbevaring, og politiet oppdaget utstrakt bruk av det narkotiske stoffet khat på Etnisk klubb i Oslo fredag. Stedet er ett av seks som ble stengt etter kontrollrunden i går kveld.

13.03.04 09:39

Fredag kveld ble det gjennomført en ny kontrollrunde på serveringssteder i Oslo. Seks steder ble stengt.

Også torsdag kveld ble det gjennomført en tilsvarende kontroll. Da ble fire steder stengt

Kontrollene ble ledet av politiet i Oslo. Foruten politiet deltok ti etater, blant dem Tollvesenet, Mattilsynet og Skatteetaten.

I alt 17 steder ble kontrollert fredag, og ved samtlige serveringssteder var det en eller flere etater som hadde anmerkninger.

To av de seks serveringsstedene ble stengt på grunn av manglende skjenkebevilling. Ett sted, Etnisk klubb i Grønlandsleiret, ble stengt fordi det var utstrakt bruk av det narkotiske stoffet khat på stedet, opplyser politiet. En av innehaverne ble pågrepet for oppbevaring av 9 kg khat.

Et sted ble stengt fordi mindreårige hadde blitt skjenket og to steder på grunn av helsefare.

Torsdag og fredag ble til sammen fem personer pågrepet, fire av dem fordi de manglet oppholdstillatelse.

– Aksjonene har tydelig vist behovet for ytterligere kontroll av virksomheter i restaurantbransjen. De useriøse aktørene i bransjen vil bli fulgt opp, slik at de seriøse virksomhetene kan få levelige og rettferdige vilkår, sier fungerende politioverbetjent Ronny Nilsen som ledet kontrollene.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.