*Nettavisen* Nyheter.

Utfordrer politikerne

Foto: Studentenes Landsforbund (Studentenes Landsforbund)

40.000 studenter ennå ikke bestemt seg for hvilket parti de vil stemme på.

05.06.09 23:19

Ifølge en undersøkelse som Sentio har utført for studentorganisasjonene sitter en av fem studenter på gjerdet i forkant av høstens stortingsvalg.

Ifølge denne undersøkelsen har dermed 40.000 studenter ennå ikke bestemt seg for hvilket parti de vil stemme på.

Les også: Ap mest pop blant studentene

Vil ha partiene på banen
- Vi vet at partienes politikk innen høyere utdanning er avgjørende for hva mange studenter stemmer, så vi håper partiene vil benytte muligheten til å få frem hva de kan love studentene i høstens valg, sier Øistein Svelle leder i Studentenes Landsforbund, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ingvild Reymert leder i Norsk Studentunion mener partilederne må ta et større ansvar for å sette forskning og høyere utdanning på dagsorden.

- Vi må bruke krisetidene til å satse ytterligere på kunnskap, og da kan ikke partilederne være helt usynlige i debatten. Nå forventer vi at også partilederne engasjerer seg i det vi skal leve av etter oljen. Spesielt må landets statsminister komme tydeligere på banen, sier Reymert til ANB.

Festtaler
- Heltidsstudenten eksisterer fortsatt bare i politikernes festtaler, og det er fortsatt en lang vei å gå før studentboligkrisa er løst. Finansieringen av universiteter og høyskoler er så dårlig at Kvalitetsreformens intensjoner om bedre oppfølging av studentene nå står i fare landet rundt, avslutter Reymert.

Studentorganisasjonene skal nå samle informasjon om partienes standpunkter på en egen nettside som skal være klar i august, slik at det skal bli lettere for studentene å ta et valg til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag