RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utga seg for å være politi

Sist oppdatert:
Etter å ha banket opp kvinnen, ringte han og utga seg for å være fra politiet.

En 51 år gammel mann er dømt til halvannet års fengsel i Oslo tingrett etter å ha banket opp en kvinne (34).

De to møter hverandre på en avrusningsklinikk. Begge blir utskrevet i romjulen i fjor, og da hun ikke har noe sted å bo, tilbyr tiltalte henne å bo hos ham.

Forsøkte å kvele henne
En krangel oppstår mellom de etter et par dager. Den tiltalte forklarer for Oslo tingrett at han var sikker på at hun hadde stjålet 3000 kroner. Kvinnen forklarer at dette var penger han skyldte henne for utlegg, og som hun hadde fått tilbake samme dag som han fikk sosialpenger.

Dette utløser et basketak mellom de to. Kvinnen forklarer for retten at han slo henne ansiktet flere ganger, og slang henne mot radiatoren. Hun forsøker å ringe politiet fire ganger underveis.

Deretter blir hun lagt i bakken, og han tok kvelertak på henne. Politiet kommer til stedet kort tid senere, og pågriper mannen.

Utgir seg for å være fra Voldsavsnittet
Etter å ha vært inne til avhør, ringer han henne og utgir seg for å være fra Voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt. Han sier at undersøkelser fra hennes kontoutskrifter ikke stemte med anmeldelsen, og at tiltalte kunne dokumentere at pengene tilhørte ham.

Han benekter imidlertid det hele, og sier at han bare ringte for å si at hun kunne hente tingene sine hos politiet, som han hadde levert inn der.

Retten finner det hevet over enhver tvil at hennes forklaring stemmer, både ut fra at telefonsamtalene fant sted og at legeundersøkelsen stemte overens med hennes forklaring, og fordi hun fremstår som svært troverdig, står det å lese i dommen.

Retten setter lit til kvinnens forklaring, og finner det skjerpende at kvinnen fryktet for sitt eget liv under hendelsen. Mannen ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i halvannet år. Han må også betale kvinnen 30.000 i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere