*Nettavisen* Nyheter.

Utlover 500.000 i dusør

Foto: www.op.no (www.op.no)

Politiet trapper opp jakten på tyvene som stjal Larvik kirkes største klenodium, et maleri verdt 20 millioner kroner.

10.03.09 14:48

I samråd med politiet i Larvik utlover forsikringsselskapet Trygghet Forsikring nå en dusør på 500.000 kroner for opplysninger som kan bidra til å oppklare tyveriet av det stjålne renessansemaleriet fra Larvik kirke.

Kirkens største klenodium
Maleriet «La de små barn komme til meg» var verdsatt til 20 millioner kroner og var Larvik kirkes største klenodium.

Tror gjerningsmennene var på gudstjeneste
Ifølge en pressemelding fra Larvik-politiet tirsdag har gjerningsmennene rekognosert under kirkelige seremonier i kirken.

Søndag 1. mars overhørte en kirkegjenger en samtale mellom to menn i forkant av gudstjenesten. De satt på fremste benkerad, under vinduet hvor gjerningsmennene tok seg inn. Dette er den eneste plasseringen i kirken hvor det er mulig å se det stjålne maleriet, ifølge politiet.

Hvem vet noe om stigen?
Politiet offentliggjør også bildet av stigen de mener ble benyttet under tyveriet. Den ble liggende igjen på utsiden av kirken.

Det dreier seg om en sammenleggbar stige av aluminium. Den består av 11 trinn og er 3,2 meter lang utslått. Stigen er tidligere brukt.

Politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon opplyser at politiet ønsker opplysninger fra folk som kan ha nærmere informasjon om stigen.

Etterlyser mulig fluktbil
Politiet etterlyser også en mulig fluktbil, en mørk Audi stasjonsvogn som kom fra området ved Revet i Larvik, kjørte gjennom rundkjøringen på Øya og videre nordover på Elveveien mot E18 natt til 8. mars.

Politiets har opprettet en tipstelefon for saken. Nummeret dit er 97558067.

Opplysninger kan også gis til KNI Trygghet forsikring AS på telefon 21011264.

Kirkeverge tror på oppklaring
Kirkeverge Ludvig Levinsen sier til lokalavisa Østlands-Posten at han har tro på at kunsttyveriet skal bli oppklart. I 2006 ble to malerier av Lucas Cranach stjålet i Europa. Begge kom til rette igjen.

- Jeg er naturlig optimist. Vi trenger å ha den optimismen med oss i det videre arbeidet sier han ifølge op.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.