*Nettavisen* Nyheter.

Utlover dusør på ulvejegere

Foto: Bjørn sandberg

Bygde-Norge er befolket av ulvehatere, mener Kurt Oddekalv - og utlover dusør i jakten på ulovlige ulvejegere.

11.07.08 14:16

Ulveungene som ble fotografert i Rendalen i Hedmark sist søndag har skapt mye debatt. Miljøverndepartementet sier flokken skal få leve og har avvist krav om skadeskyting. Dyreelskere er begeistret, og sauebøndene er bekymret.

Drar til ulvebygda
I dag, fredag, har folk fra Norges Miljøvernforbund varslet sin ankomst til ulvebygda Rendalen. De frykter ulovlig ulvejakt. Miljøvernforbundets leder Kurt Oddekalv utlover dusør på 100.000 kroner til de som avslører ulovlig ulvejakt, melder TV 2 Nyhetskanalen.

- Ulvehatet har dessverre nådd uante høyder i Bygde-Norge. Eventyret om rødhette og ulven bør forbys, sier Oddekalv til kanalen.

Oddekalv retter videre skytset blant annet mot Rendalens ordfører og beskriver ham som en kjent rovdyrhater. I stedet for å frykte ulven, bør Rendalen være stolt over å være en villmarkskommune, er rådet fra Miljøvernforbundets leder.

- Er ingen ulvehater
Rendals-ordfører Norvald Illevold (Ap) tar krigserklæringen fra Oddekalv med stor ro - og ønsker ham velkommen til bygda.

- Jeg tror Oddekalv blander meg med den tidligere ordføreren, sier Illevold til Nettavisen.

Tidligere Rendals-ordfører Erling Myhre har nemlig stilt seg i bresjen for en en organisasjon som tar til orde for å utrydde den norske ulvestammen og ha en lokalt styrt rovdyrpolitikk med effektive uttak av rovdyr som gjør skade.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2 Nyhetene

Men i dag er det altså Illevold som er Rendalens øverste folkevalgte. Han ble ordfører i oktober 2007.

Frykter sauedrap
Onsdag krevde ordføreren et møte med landbruksminister Lars Peder Brekk og miljøvernminister Erik Solheim. Illevold har sagt at han ikke ønsker etablering av ulv i kommunen og vist til Stortingets vedtak om ulvesoner.

Han sier Rendalen har hatt ulv mer eller mindre siden 1998 og at han frykter hva sauebøndene vil oppleve til høsten når ulvene skal ut og jakte.

Les saken her: Fikk seks ulver inn på tunet

Les også: Seks sensasjoner får leve

Les også: Ordfører krever ulvekompensasjon

Tror ulvene lever farlig
Norges Miljøvernforbundet frykter for livet til de seks ulvene som ble observert søndag kveld på tunet Utstu Kværnes i Rendalen.

Sauebonden Ole Jacob Akre sier til tv2nyhetene.no at alle må få mulighet til å gå inn og ta ut skadedyrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.