*Nettavisen* Nyheter.

Utnytter bønder med traktor

Uheldige bileiere prøver å få bønder med traktor til å ta på seg skylda når de krasjer.

10.04.06 09:41

Traktor har ikke egenandel og bonustap ved trafikkskade, noe enkelte bileiere forsøker å utnytte når uhellet er ute. Enten ber de bonden om å ta på seg skylda, eller en ny «ulykke» arrangeres på gårdsplassen, skriver Nationen.

- Vi har kjent til at denne typen svindel kan forekomme, derfor skjerper vi kontrollen i skadesaker hvor traktor og bil er involvert, sier soussjef i Gjensidige Forsikring, Svein-Arne Kausland.

Forsikringsselskapet oppdaget nylig et grovt tilfelle på Vestlandet. En bileier leverte inn skademelding der han opplyste at en traktor med silosvans hadde truffet dørene på bilen hans. Skadene var taksert til over 50.000 kroner. Men takstbildene viste at skadene neppe kunne stamme fra silosvansen.

Forsikringsselskapet dro dermed ut i felten og fant silosvansen godt gjemt under snøen. Lenger nede i veien oppdaget de lakkrester på autovernet. Bilen hadde simpelthen fått skrens og dundret inn i autovernet.

Bøndene som brøyter gatene i Oslo opplever at bileiere kommer løpende etter traktorene med de mest utrolige beskyldninger, som de håper sjåføren skal signere for, siden det ikke innebærer noen utgifter for dem uansett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag