Gå til sidens hovedinnhold

Utpekt av synsk - innkalt til avhør

Marita Ona (26) ble påkjørt og etterlatt for å dø. Synske Lena Ranehag pekte ut en navngitt kvinne - og nå er kvinnen innkalt til avhør.

Marita fra Strømmen ble påkjørt og drept på riksvei 120 på Romerike i oktober i fjor. Sjåføren har aldri meldt seg.

På oppdrag fra TVNorges «Fornemmelse for mord» pekte synske Lena Ranehag ut den hun mener er skyldig i et program søndag.

Nå sier politiførstebetjent Anders Mansaas ved Fet og Rælingen lensmannskontor til Romerikes Blad at den aktuelle kvinnen vil bli innkalt til et avhør i løpet av få dager.

HTML EMBED
Bør synske få hjelpe til i krim-etterforskning?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

- Jeg ønsker ikke ha noen formening om metodene i programmet. Vi fikk navnet på vedkommende fredag og hun vil nå bli innkalt til et avhør. Hvem hun er, hvor hun bor, eller hva slags bil hun kjører ønsker jeg ikke svare på, sier Mansaas.

Etter det avisen forstår har ikke politiet noen andre indisier mot den aktuelle kvinnen enn det som kom fram på TVNorge. Der ble kvinnens identitet og bosted anonymisert.

Advokat Sverre Næss er sjokkert over at politiet innkaller «en helt tilfeldig kvinne» til avhør etter bildrapet. Næss råder kvinnen om ikke å stille opp.

- Dette er aldeles bak mål, og svært pinlig for politiet. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette må være injurierende påstander både fra den synske kvinnen og TVNorge - selv om navnet ikke ble kringkastet, sier han.

PS! Søndagens «Fornemmelse for Mord» hadde seerrekord med 293.000 seere, melder TV Norge.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot