RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsetter Ashok-utvisning

Sist oppdatert:
Terrormistenkte Mullah Krekar får bli i Norge. Men for å statuere et eksempel, vil norske myndigheter tvangssende 13 år gamle Ashok Jegatiswaran ut av landet.

Se arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssens svar i TV 2 Nyhetene klokken 21.00

Norske myndigheter mener at 13-åringen må sendes tilbake til hjemlandet Sri Lanka. Ashoks far har mest sannsynlig blitt kidnappet av De tamilske tigrene, og moren har ingen sett siden tsunamien rammet øystaten for snart halvannet år siden.

Den eneste som kan ta seg av gutten er hans alkoholiserte bestefar.

- Trist inni meg
Mens norske myndigheter har brukt flere år på å avgjøre om Ashok får bli i Norge, har han funnet seg godt til rette hos sine fosterforeldre i Lørenskog.

- Jeg har tenkt mye på det. Om jeg får bli her. Jeg blir jo litt trist inni meg, men utad må jeg jo være glad, sier Ashok til TV 2 Nyhetene.

I dag skulle Utlendingsnemnda behandle klagesaken på vedtaket. Det endte med en utsettelse - på ubestemt tid.

Tar tiden de trenger
- Utlendingsnemnda har ikke endelig stilling til omgjøringsanmodningen i dag. Vi kan heller ikke si noe sikkert om når avgjørelse foreligger. Men vi vil ta den tiden vi trenger, sier nemndleder Vårdal til TV 2 Nettavisen.

Da Ashok kom til Norge for fire år siden, var det som ulovlig innvandrer. Etter å ha brukt flere år på å avgjøre hva de skal gjøre med 13-åringen, vil norske myndigheter nå bruke gutten til å statuere et eksempel.

- Det er i norsk interesse å forhindre at lignende saker skal skje i fremtiden, sa nemndleder Unni Mette Vårdal i Utlendingsnemnda til TV 2 Nyhetene i går.

Lever i uvisshet
Mens klassekameratene slår ring om Ashok, har også Redd Barna og flere politikere engasjert seg i saken.

Men inntil myndighetene bestemmer seg, må 13-åringen leve i uvisshet.

- Det var vanskelig å konsentrere seg på skolen i dag. Men jeg håper svaret blir ja. Jeg kjenner ingen på Sri Lanka, sier Ashok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere