RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsetter budsjettforhandlingene


Terje Breivik (V) fulgte med på Hans Olav Syversen (KrF) som snakket med pressen i det han ankom første forhandlingsmøte mellom samarbeidspartiene om statsbudsjettet for 2016 i Stortinget i forrige uke.
Terje Breivik (V) fulgte med på Hans Olav Syversen (KrF) som snakket med pressen i det han ankom første forhandlingsmøte mellom samarbeidspartiene om statsbudsjettet for 2016 i Stortinget i forrige uke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
De fire borgerlige partiene møtes likevel ikke til nytt forhandlingsmøte om statsbudsjettet tirsdag.

Da partene gikk fra hverandre mandag var planen å møtes på nytt tirsdag, men slik ble det ikke.

Høyre og Fremskrittspartiet forberedte tirsdag ettermiddag et nytt tilbud til samarbeidspartiene KrF og Venstre. Tilbudet vil først bli drøftet på et møte på Stortinget onsdag formiddag, etter det NTB får opplyst.

KrF og Venstre leverte spissede budsjettkrav til regjeringspartiene lørdag. Et mottilbud kom mandag, som nå altså er besvart fra samarbeidspartienes side.

Ved starten av forhandlingene sto partiene langt fra hverandre i spørsmål om bistandsmidler, oljepengebruk, sysselsettingstiltak, klimasatsing og avgiftsøkninger.

I utgangspunktet er fristen for enighet satt til fredag klokken 12. Det skal sikre at finanskomiteen rekker å levere sin innstilling til Stortinget innen fristen 20. november. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere