RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsetter Kon Tiki-ekspedisjon

Sist oppdatert:
Personene bak den nye Kon Tiki-ekspedisjonen har valgt å utsette turen.

- Det er med blandede følelser vi nå har valgt å utsette ekspedisjonen, sier lederen for ekspedisjonen, Torgeir Sæverud Higraff, til TV 2 Nettavisen.

Planen var at Tangaroa-ekspedisjonen skulle finne sted i slutten av mai i år, men nå er den utsatt til neste år. Turen skulle ta 101 dager.

Årsaken til utsettelsen er tsunamien.

- Viktige potensielle samarbeidspartnere og støttespillere måtte trekke seg rett etter nyttår, fordi de valgte å sette alle sine ressurser inn på å hjelpe dem som ble rammet av Tsunamien i sørøst Asia. Vi har dyp respekt for deres prioriteringer, og støtter dem helhjertet, sier teamet bak ekspedisjonen.

- Vi var meget godt i rute, men med for lite kapital kunne for eksempel forskningen og formidlingen, som er en del av vår klare målsetting, bli skadelidende.

Drar 28. april 2006

Ekspedisjonen har satt nye reisedato 28. april 2006.

- Vi vil gripe muligheten som utsettelsen medfører, til å få en større rekkevidde. 3. februar drar Olav Heyerdahl og Torgeir Sæverud Higraff til Ecuador for å møte våre eksperter og hjelpere fra selskapet Alcan Composites. Trærne som er funnet skal undersøkes og merkes. Elven må kartlegges. Og i tillegg vil Tangaroa få møte noen av flere titalls forskere, skribenter og eventyrere som har kontaktet ekspedisjonen, etter at Ecuadors største avis fortalte om prosjektet ved juletider, sier Tangaroa-teamet.

Ekspedisjonen har fått mye oppmerksomhet, spesielt i USA, der medier som New York Times, CNN og ABC News har omtalt flåteturen, sier Higraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere