*Nettavisen* Nyheter.

Utsi ble Nokas-avlyttet

I flere måneder ble Sven-Eirik Utsi avlyttet av Nokas-etterforskerne. Avlyttingen kan ha ført til at han ble tatt på fersk gjerning i Jessheim.

22.09.05 09:48

Allerede ransdagen ble 36 år gamle Sven-Eirik Utsi etterlyst gjennom politiets egne kanaler. I følge Dagbladet ble han også telefonavlyttet lengst av alle i Nokas-saken.

Utsi ble tatt på fersk gjerning ble tatt på fersk gjerning under et ransforsøk på Jessheim 15. august 2004. Det var i denne tiden han var i politiets søkelys i forbindelse med Nokas-saken. Trolig var det telefonavlytting i forbindelse med Nokas som gjorde at ransplanene til Utsi og hans kompanjong ble avslørt.

Utsi ble ikke tiltalt for Nokas-ranet, fordi han hadde alibi. Mannen ble filmet av overvåkingskamera i Oslo klokken 12.30 samme dagens som Nokas ble ranet. Siden dengang er Utsi dømt for uaktsomt drap og for pengetransportran.

Utsis advokat, Morten Furuholmen som i dag representerer Kjell Alrich Schumann, sier til Dagbladet at 36-åringen har alibi.

- Hvis Dagbladets informasjon medfører riktighet, så virker det som om politiet nærmest har hatt en åpen dør inn i reten. En slik omfattende avlytting er et totalt overgrep mot min klients integritet, sier Morten Furuholmen, som representerer Utsi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag