RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Utsi mistenkte apen Julius

Sist oppdatert:
I Stavanger tingrett dro Sven-Eirik Utsi opp bilde av apekatten Julius, og mistenkte ham for å ha tatt Utsis plass i Kristiansand. Tirsdag ga kjendisraneren alibi til Kjell Alrich Schumann.

STAVANGER/OSLO (TV 2 Nettavisen): Med en stor porsjon ironi ville Sven-Eirik Utsi billedliggjøre at folk mener å se ham over alt. Ved et tilfelle skal VG ha skrevet at han hadde blitt observert i Dyreparken i Kristiansand.

  • Se intervju med Sven-Eirik Utsi på TV 2-nyhetene 18.30 i kveld.

- Det var ikke meg, for på det tidspunktet satt jeg i fengsel. Men det var nok denne karen de så, sa Utsi i retten og dro opp et stort bilde av apekatten Julius.

Sven-Eirik Utsi var tidligere siktet i Nokas-saken, men ble renvasket på grunn av vanntett alibi. Etter Nokas-ranet ble Utsi tatt på fersk gjerning under et ransforsøk mot DNBs filial på Jessheim i august 2004. Han soner i dag en dom for dette.

Tirsdag kom han til Stavanger tingrett for å gi sin venn Kjell Alrich Schumann alibi. Her kan du se gratis web-tv av Utsi som ankommer retten.

Renvasket på Esso
I retten fortalte Utsi at Kjell Alrich Schumann sov på sofaen hans da han kom hjem klokken 02 natt til søndag 4. april 2004. Også natten etter - altså natten til ransdagen - skal Schumann ha sovet i Utsis dekkleilighet på Frogner.

Da Utsi fikk høre om ranet mandag morgen, dro han til en Esso-stasjon for å bli filmet. Dette for å skaffe seg alibi. Det var også denne filmen som i ettertid var med å renvaske ham for ransmistanken.

I retten fortalte Utsi at Kjell Alrich Schumann var i leiligheten hans og så på tv da han kom hjem mandag ettermiddag.

- Kjell så på tv om ranet. Han var stresset, og fortalte at han egentlig skulle være med, og at han hadde bodd i Stavanger. Han fortalte at han hadde krasjet en bil der og at han var redd for at ranerne brukte bilen som han hadde rappet. Kjell sa at han hadde trukket seg fordi han var redd for at politiet hadde sporet ham, fortalte Utsi i retten.

Hos Utsi i en uke
Forklaringen er helt i tråd med den historien som Schumann presenterte i Stavanger tingrett tidligere i år. Da fortalte Schumann at han sov hos Utsi i Oslo ransdagen og en uke fremover. Les egen sak her.

Schumann fortalte også at han i utgangspunktet var positiv til å bli med på ranet, men at han rømte Stavanger av frykt for at han skulle bli sporet av politiet. Les egen sak her

Før den tid hadde verken Schumann eller Utsi sagt noe som helst om at Schumann var på Frogner i Oslo ransdagen.

Aktor Tor Christian Carlsen var i retten svært skeptisk til Utsis forklaring.

- Du var i avhør 2. mai og sa ikke noe. Kjell Alrich Schumann ble pågrepet 11. mai, og da sa du fremdeles ingenting. Hvorfor ikke? Du sitter med nøkkelen til å gi alibi, spurte Carlsen..

- Jeg kunne sikkert sagt det tidligere, men regnet med at det ville skape ytterligere støy rundt min person. Men jeg ville sannsynligvis ha gått i avhør hvis Kjell Alrich Schumann hadde forklart seg. Han er hissig og føler seg uthengt i media, og han og hans familie og venner føler seg trakassert av politiet, sa Utsi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere