*Nettavisen* Nyheter.

Utsikt, sol og parkering er ikke viktig for studentboliger

Ved denne trafikkerte veien på Ring 3 mener fagdirektøren det kan være aktuelt å bygge studenthus. Foto: Google streetview

Her kan det bygges studentboliger mener fagdirektør i Forbrukerrådet.

03.08.15 07:16

Fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet foreslår å gjøre sudentboliger til et eget reguleringsformål i plan og bygningsloven, for å lempe på en del krav som gjelder for vanlige boliger, skriver Dagsavisen.

Det mener han vil gjøre det lettere å fine gode tomter for studentboliger.

I forrige uke om det frem at Norge mangler over 13.200 studentboliger. Tirsdag skrev Dagsavisen at 3.865 studenter står i kø for å få bolig i hovedstaden. Det viser nye tall fra Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).

- Viktig å ligge når lærestedene

Fagdirektøren mener kravene om romslige uteområder, parkeringsplasser, gode lysforhold, utsikt og romslige omgivelser kan droppes for studenter

– Det viktigste kriteriet for studenthybler er at de er lett tilgjengelige og ligger nær lærestedene. Da burde det være mulig å lempe på en del krav og lete etter tomter sentralt som kanskje ikke ville egnet seg for private boliger i et livsløpsperspektiv, sier Bartholdsen til Dagsavisen.

Lete langs veier

I snitt er botiden i en studentbolig 18 måneder.

Han mener det kan vær lurt å lete langs veier og jernbanelinjer med utgangspunkt i lærestedene. Ett eksempel er ved inngangen til Tåsentunnelen ved Ring 3.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) er enige i forslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag