RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Aktor, statsadvokat Erik Førde.
Aktor, statsadvokat Erik Førde. Foto: Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Utsis dommer erklært inhabil

Sist oppdatert:
Rettssaken mot Sven-Erik Utsi (35) og Carlo Jeanett Hellevig (40) er utsatt på ubestemt tid. Dommeren er erklært inhabil.

- Når ting begynner å gå galt, så går de virkelig galt, sier statsadvokat Erik Førde til TV 2 Nettavisen.

Førde er aktor i saken mot de to mennene, som er tiltalt for ransforsøk mot en bankfilial på Jessheim og for å ha deltatt i organisert kriminalitet. Torsdag var han tydelig fortvilet over at rettsaken, som så vidt var kommet i gang, ble stoppet på ubestemt tid.

- Det ble en lang dags ferd mot ingenting. Tre dager i retten og vi er like langt, sier han.

Måtte avlyses
Rettsaken var var satt opp til å vare i tre uker fra mandag.

Det startet som planlagt med at Utsi forklarte seg i retten første dag. Tirsdag måtte rettsmøtet avlyses på grunn av sykdom. Og onsdag gikk hele dagen med til å vurdere habiliteten til tingrettsdommer Liv Synnøve Taraldsrud. Det hele endte med at rettssaken ble avlyst.

Det viste seg nemlig at Taraldsrud hadde vært dommer under et fengslingsmøte mot Utsi og hans samboer i samme sak tidligere. Her skal hun ha tatt stilling både til skyld og troverdighet.

I tillegg har dommeren fått tilgang til etterforskningsmateriale som ikke vil bli brukt som bevis i retten. Sorenskriver Jon Karslrud i Drammen valgte derfor å erklære dommeren for inhabil.

Ny sak over nyttår
- Jeg er for så vidt enig i at dommeren var inhabil. Det er jo beklagelig med denne utsettelsen, men det kan vi ikke gjøre noe med, sier aktor Førde.

Han fikk i går medhold i videre varetekt for Utsi og Hellevig i påvente av ny rettsak. Når denne blir, er derimot uvisst.

- Jeg regner ikke med at det blir før over nyttår, sier Førde til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere