*Nettavisen* Nyheter.

Utslitte heiser raste ti etasjer

Heisene på Blindern lever sitt eget liv under heismontørstreiken.

Ti uker ut i streiken er det problemer med flere heiser på universitetsområdet Blindern i Oslo. I Eilert Sundts hus har det vært episoder hvor heisene har rast ukontrollert nedover etasjene, skriver Universitas.

- Det føltes litt som en berg-og-dal-bane, sier statsvitenskapsstudent Øyvind Arum (26) , som opplevde at heisen falt fra 9. etasje for to uker siden.

Heisen stoppet først da den var nede i kjelleren, og Arum, som sitter i rullestol, hadde ikke noe annet valg enn å ta heisen opp igjen til 1. etasje.

Ifølge 26-åringen har det samme også skjedd før. Første gang var forrige semester, før heismontørene gikk ut i streik, andre gang var for to uker siden, da streiken hadde vart i to måneder.

Elektronikken knyttet til heisene er godt og vel 20 år gammel.

Heismontørenes Fagforening (HMF) sier at de har opprettet et eget firma, Heistjenesten A/S, som tar seg av nødvendige reparasjoner under streiken, og oppfordrer Universitetet i Oslo om å ta kontakt.

Men direktør Frode Meinich ved Teknisk Avdeling, sier at det ikke foreligger planer om å skifte ut noen heiser med det første, og hevder det ikke er helsefarlig å ta Universitetets heiser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.