RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvalg vil at Barneombudet får gi bøter i mobbesaker

Den tidligere SV-politikeren og kunnskapsministeren Øystein Djupedal har ledet ekspertutvalget som har vurdert tiltak mot mobbing i skolen.
Den tidligere SV-politikeren og kunnskapsministeren Øystein Djupedal har ledet ekspertutvalget som har vurdert tiltak mot mobbing i skolen. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Djupedalutvalget vil at Barneombudet skal kunne bøtelegge kommuner som ikke følger opp mobbesaker i skolen.

Utvalget legger onsdag fram sin utredning av mobbing i skolen. Da vil det foreslå at Barneombudet blir et juridisk kontor som kan hjelpe barn og familier i mobbesaker, skriver Adresseavisen.

- Vi ser at dagens system ikke fungerer. Vi foreslår at klageadgangen overføres til Barneombudet, sier Øystein Djupedal.

Den tidligere SV-politikeren og kunnskapsministeren har ledet ekspertutvalget som har vurdert tiltak mot mobbing i skolen.

- Vi ønsker å bygge opp et sterkt fagmiljø hos Barneombudet som har kompetanse til å hjelpe barn og familier bedre når saker ikke høres lokalt. Samtidig ser vi at lovverket har behov for et ris bak speilet. Det betyr at hvis et vedtak ikke følges opp av skoleeier, kan de i verste fall bli bøtelagt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere