RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvalg vil fjerne kontantstøtten

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men flere barnehageplasser vil gi samfunnet en merkostnad på 4,8 milliarder kroner i året.

Inkluderingsutvalget, som tirsdag overleverer sin utredning til barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV), konkluderer med at kontantstøtten bør fjernes - og har også regnet på hva det vil koste. Begrunnelsen for å fjerne den er at mange velger vekk barnehagetilbudet. Særlig gjelder det familier med innvandrerbakgrunn.

Har prislappen
Men en fjerning av kontantstøtten vil koste dyrt, fordi barnehageplasser er dyrere. Utvalget har regnet ut at et slikt grep vil koste samfunnet 4,8 milliarder kroner per år, skriver Aftenposten.no.

Inkluderingsutvalgets, som har vært ledet av Osmund Kaldheim, overleverer sin utredning klokka 09.30.

Tiltak for bedre integrering
Utvalget fikk i oppdrag å løfte fram utfordringer og muligheter i et flerkulturelt Norge, og med bakgrunn i dette foreslå tiltak i inkluderings- og integreringspolitikken.

Foreliggende forskning og kunnskap på feltet er utgangspunkt for arbeidet. Utvalget skal legge vekt på arbeidsliv, utdanning og deltakelse i demokrati og sivilsamfunn, og disse temaene vurderes ut fra et klasse-, ressurs- og kvinneperspektiv. Utvalget har også som oppgave å se på områder hvor ulike verdier og prinsipper kan komme i konflikt. Utvalget ble satt ned i statsråd 30. april 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere