RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvist for 30 gram hasj

Sist oppdatert:
30 gram hasj. Det var hva som skulle til for at marokkaneren ble kastet ut av Norge.

28-åringen ønsket å bli i Norge på grunn av sitt lille barn, men på grunn av et lovbrudd ble mannen utvist fra Norge. Han saksøkte staten og mente at utvisningen var uforholdsmessig stor sett opp mot lovbruddet.

Men det mener ikke Oslo tingrett som ikke ga mannen medhold. Dermed må han forlate landet. Retten mener at selv om lovbruddet er lite, og at det også har vært et engangstilfelle, er det ikke et uforholdsmessig inngrep å splitte familien.

Fikk barn
28-åringen kom til Norge i 1999 etter at han giftet seg med en norsk borger. Ekteskapet røyk og Utlendingsdirektoratet ville ha mannen ut av Norge. Men før mannen forlot landet, ble han tatt med 30,8 gram hasj og dømt til 21 dagers fengsel. Det var i 2003. Året etter søkte mannen igjen om oppholdstillatelse i Norge. Da hadde han igjen giftet seg med en norsk kvinne, og gjort henne gravid.

Men både Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) avslo søknaden, og ville ha mannen ut av landet.

Ikke viktig nok
UDI og UNE mente at mannens tilknytning til Norge ikke er så sterk at en utvisning er et uforholdsmessig inngrepp i livene til mannen eller til hans kone og barn. Selv om narkotikaforbrytelsen er beskjedent, legges det likevel vekt på at lovovertredelser av denne typen gir grunn til å utvise folk fra Norge.

«Klageren er dømt til en straff av fengsel i 21 dager for narkotikaforbrytelser. Selv om den utmålte straffen er forholdsvis lav, vil nemnda likevel karakterisere forholdet som relativt alvorlig. Det vises til at den konkrete strafferammen er 3 års fengsel.»

I dommen står det videre: «Adskillelsen vil selvsagt medføre en belastning for alle involverte parter. Dette vil dog være den typiske situasjon for familier i tilsvarende situasjoner, og ikke uforholdsmessig i seg selv.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere