RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utvist fra Norge -sendt tilbake av FN

Sist oppdatert:
Izet Raqi (50) ble tvangssendt til Pristina, til tross for at han er alvorlig syk. FN-politiet i Kosovo beordret norsk politi til å ta ham tilbake igjen.

Izet har klare tegn på posttraumatisk stressyndrom: Han er alvorlig depressiv, i perioder psykotisk og suicidal. I tillegg har han hatt kreft og er operert syv ganger, han har åpne sår som ikke gror og hevelse i benet.

Ifølge FNs regler skal ikke flyktninger med posttraumatisk stressyndrom eller alvorlig sykdom tilbakesendes. Likevel eskorterte politiet Izet og sønnen Fidaim (26) tilbake til Kosovo, skriver Dagbladet.

- UNE vet at FN sier at personer med posttraumatisk stresssyndrom og alvorlig sykdom ikke skal returneres. Men de overlater problemet til fotsoldatene, altså politiet, og kaller det et «effektueringsproblem», sier advokat Trond Olsen Næss til Dagbladet.

Da reisefølget ankom Pristina, oppsto en krangel mellom FN-representantene i Kosovo og norsk politi. FN-politiet nektet å slippe inn den syke mannen. Dermed måtte politiet ta med Izet og Fidaim tilbake til Norge, der de har vært plassert vekselvis i fengsel, på sykehus og nå på asylmottak uten tilsyn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere