*Nettavisen* Nyheter.

Utvist tilbake etter fem dager

Torsdag ble afghaneren, som skal ha planlagt å styrte et Widerøe-fly, utvist for syvende gang. Nå er han tilbake i landet.

25.01.05 19:30

Torsdag ble mannen sendt ut av landet for syvende gang. I dag dukket opp igjen på asylmottaket der han tidligere har bodd.

- Han kontaktet meg i dag tidlig, sier hans advokat Vidar Helgheim til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at afghaneren har et sterkt ønske om at norske myndigheter skal behandle hans sak og at han derfor vil ta kontakt med norsk politi.

- Han har sagt at han ønsker å få sin sak behandlet i Norge. Jeg har sagt at han må forholde seg til de bestemmelser som gjelder, men at jeg vil bistå ham i den utstrekning at han ønsker det, sier Helgeim.

Politiet informert
Politiet er kjent med at mannen er tilbake i landet.

- Ja vi er informert om det, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til TV 2 Nettavisen.

- Personen har fått avslag på søknaden om opphold, og dermed ligger saken hos Politiets Utlendingsenhet, sier Hugubakken.

Informasjonssjef Roar Hanssen i Politiets Utlendingsenhet sier til TV 2 Nettavisen at de berørte politidistriktene er varslet om at afghaneren kan være tilbake.

Ville styrte fly
Etter at mannen ble utvist fra Norge i 2003, har afghaneren vendt tilbake til Norge hele seks ganger for å søke asyl. Saken har ført til oppvask i regjeringen, særlig etter at det kom frem at politiet har varslet UDI om det mannen er siktet for. Til tross for varslingen har mannen sluppet inn i Norge og i lengre tid gått fritt rundt før han på nytt er blitt sendt ut.

Det var i mars for to år siden at den ustabile afghanske asylsøkeren pakket to bensinbomber i kofferten, skrev et selvmordsbrev og troppet opp på Vardø flyplass klar for å utslette Widerø-flyet han skulle fly med.

I siste liten ble han arrestert og utvist fra landet.

For snaue to uker siden kunne TV 2 Nyhetene avsløre at mannen var tilbake igjen i Norge og bodde på Hobøl Statlige Asylmottak. Torsdag forrige uke ble han for syvende gang kastet ut av landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag