*Nettavisen* Nyheter.

Uvær fører til stengte fjelloverganger

Fjellovergangen Vikafjellet er lørdag stengt på grunn av uvær, og blir tidligst åpnet søndag. På Hardangervidda er det kolonnekjøring med flere timers ventetid (arkivfoto).

Fjellovergangen Vikafjellet er lørdag stengt på grunn av uvær, og blir tidligst åpnet søndag. På Hardangervidda er det kolonnekjøring med flere timers ventetid.

Vegvesenet opplyste kort tid etter klokken 13.30 lørdag at ventetiden for kolonnekjøring på Hardangervidda er omtrent fem timer.

Også Venabygdsfjellet og Sognefjellet i Oppland er stengt på grunn av uvær.

Meteorologisk institutt har advart om at mye nedbør på Vestlandet sør for Stad i kombinasjon med vind kan føre til vanskelige kjøreforhold lørdag og søndag. Begge dager kan det lokalt komme 60-80 millimeter nedbør i løpet av et døgn. Nedbøren er ventet å komme som snø over 700-900 meter.

Mye vind, snø og snøfokk er også ventet å skape vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge i helgen. Varselet gjelder fylkene Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Oppland.

Også en fjellovergang i Nord-Norge er rammet av uvær lørdag. Det gjelder Saltfjellet i Nordland hvor det er kolonnekjøring. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.