Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvær stanser Hurtigruta

Sist oppdatert:
Hurtigruteskipet MS Polarlys blir liggende værfast i Harstad til klokken 15 onsdag. Deretter må de seile forbi seks anløp i Vesterålen og Lofoten.

Avgjørelsen ble gjort av kaptein på MS Polarlys Helge Johansen onsdag formiddag.

- Det har ingen hensikt å prøve å legge til når været er slik det er nå, sier hurtigrutekapteinen til avisa Framtid i Nord.

Hurtigrutedirektør Jens Kristian Johnsen i rederiet TFDS sier til TV 2 Nettavisen at det er en kombinasjon av uvanlig dårlig vær og noen tekniske problemer som ligger bak avgjørelsen.

Hurtigruta kom to timer forsinket til Harstad, like etter klokken 9, onsdag morgen. Ifølge avisa er det relativt rolige vindforhold i Harstad, mens været på ruten sørover er langt verre.

Neste anløp for Polarlys blir nå Bodø. Ifølge Johansen regner man med at skipet legger til kai i Bodø klokken ett i natt. Tre timer senere seiler skipet videre og vil da være i rute. Passasjerer til Vesterålen og Lofoten blir fraktet videre med buss fra Harstad.

- Vi har ikke mottatt rapporter på at det nordgående skipet, Kong Harald, vil kansellere anløp, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!