Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uværet som herjet Østlandet fredag treffer Nordland lørdag

Kraftig vind på Østlandet førte blant annet til at et stillas nær Oslo sentralstasjon kollapset fredag. Lørdag når uværet Nordland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kraftig vind på Østlandet førte blant annet til at et stillas nær Oslo sentralstasjon kollapset fredag. Lørdag når uværet Nordland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Uværet som herjet Østlandet fredag har natt til lørdag beveget seg gjennom Trøndelag. Lørdag vil det treffe Nordland med sterke vindkast og mye nedbør.

Lavtrykket som fredag skapte betydelige problemer på Østlandet, har beveget seg nordover. I løpet av natten har Trøndelag opplevd liten storm på kysten og sterk kuling. Lørdag står Nordland for tur.

– Vi har et moderat farenivå for nedbør, men et alvorlig farenivå for vind i Nordland i løpet av lørdagen, opplyser vakthavende meteorolog Magnus Haukeland ved Meteorologisk institutt til NTB lørdag morgen.

Det er spesielt vindkast som kan forårsake problemer for folk.

– Vi forventer sterk kuling og liten storm på kysten på Helgeland først på dagen. Det kan bli sterke vindkast som kan komme opp i 25 til 30 meter i sekundet. Slike vindkast kan ta tak i ting som trampoliner og campingvogner, og vi anbefaler folk å være forsiktige.

Etter hvert vil lavtrykket bevege seg videre Salten og Saltfjellet før det ankommer Troms.

– Det er mest Nordland som vil påvirkes av dette uværet, men Sør-Troms kan også oppleve noe nedbør, sier Haukeland.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!