Uvanlig få påskeinnbrudd

Foto: Scanpix

Politiet over hele landet hevder de kan skilte med den roligste innbruddspåsken på mange år. Men på Sunnmøre har biltyver overgått seg selv.

Fra Oslo til Kirkenes, Bergen til Trondheim – det virker som om også landets innbruddstyver tok påskeferie i år, eller så sitter de allerede bak lås og slå.

- Veldig rolig. Nesten ingen. Uvanlig stille. Mindre enn vanlig. Tidenes beste påske.

Dette er noen av tilbakemeldingene TV 2 Nettavisen får når vi ringer rundt til landets 27 politidistrikt.

- Så langt tør jeg påstå at dette er den roligste påsken jeg kan huske på tyverifronten. Men det kan jo komme inn flere anmeldelser etter hvert som folk kommer hjem fra påskeferie, sier leder for tyveri- og brannavsnittet Per Ivar Bøe ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Flinkere til å beskytte seg
Bøe tror årsaken til nedgangen i innbrudd kan skyldes at flere av gjengangerne alt sitter i fengsel. I tillegg peker han på bedre arbeidsmetoder i politiet de siste årene.

Dette er politiførstebetjent Jostein Gravdal ved etterforskningsavdelingen i Gudbrandsdal politidistrikt enig i. Han tror også at folk generelt er blitt flinkere til å beskytte seg mot innbrudd.

Alarmer og nabohjelp
Knut Sandjord, avdelingssjef ved etterforskningsavdelingen i Vestoppland politidistrikt, tror effektiv patruljering, alarmer og nabohjelp kan være noen av årsakene til nedgangen i hans distrikt.

- Vi har hatt 12 grove tyveri fra boliger i distriktet vårt den siste uken, i tillegg til 37 grove tyverier fra hytter og bedrifter i distriktet. Dette er ideelt sett for mange, men det er ikke mye. Tidligere påsker var dette tallet vært betydelig høyere, sier politiinspektør Ragnar Ringvoll i Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Bankranet sørget for nedgang
I Rogaland politidistrikt er teorien til nedgangen ganske logisk.

- Bandittene er vel sjokkert over ranet i Stavanger i påsken. Det har også ført til at det har vært mye politi, stort sett bevæpnet, rundt om i distriktet, sier vaktleder Egil Karlsen ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Langfingrete sunnmøringer
Sunnmøre politidistrikt skiller seg ut fra resten av landet, med totalt 29 innbrudd i bil fra palmehelgen frem til 2. påskedag mandag.

- Vi jobber for fullt og håper å finne noe som leder frem til gjerningsmennene. Det har vært langt flere innbrudd enn normalt, sier operasjonsleder Inger Marie Seth ved Sunnmøre politidistrikt til TV2 Nettavisen.

Tyvene har i hovedsak knust rutene i bilene og tatt med seg cd-spillere, cd-er og en del verktøy. Både nye og gamle biler har fått unngjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag