RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvær stopper togene

Sist oppdatert:
Det meste av togtrafikken sør for Trondheim er innstilt på grunn av uværet som feide over store deler av Sør-Norge natt til lørdag. Sjekk listen her.

Det eneste togstrekningen som gikk tilnærmet normalt da trafikken ble satt i gang lørdag morgen, var flytoget, men det kjørte med redusert hastighet på grunn av faren for fremmedlegemer i sporet.

Flytoget går nå med normal hastighet igjen.

Ifølge Jernbaneverket må passasjerene forberede seg på at resten av togtrafikken neppe vil gå som normalt før et godt stykke ut på lørdag formiddag.

Følgende baner er stengt:
- Gjøvikbanen mellom Jaren og Gjøvik
- Kongsvingerbanen ved Årnes
- Østfoldbanen og Østre linje ved Kornsjø

- I tillegg er det fortsatt stopp ved Tangen sør for Hamar, opplyser Øysten Grue, informasjonssjef i Jernbaneverket, til TV 2 Nettavisen.

- Jeg håper vi får åpnet Hovedbanen opp til Hamar snarest mulig, legger Grue til ved 14.20-tiden lørdag ettermiddag.

Det går heller ingen tog mellom Lillehammer og Trondheim med det første.

- Vi har alt tilgjengelig mannskap ute for å rydde nedblåste trær fra toglinjene. I tillegg er flere signalanlegg satt ut av spill på grunn av lokale strømbrudd, opplyser informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB.

Tusener uten telefon og strøm
Mange tusen husstander i Trøndelag og på Østlandet har vært uten strøm og eller telefon etter uværet. Østfold, Hedmark og deler av Romerike er hardest rammet.

I løpet av lørdag formiddag har imidlertid det meste ordnet seg.

- Så vidt vi vet er det ingen som er uten strøm nå. Deler av Namsos var strømløs i går, men det har vært veldig rolig det siste døgnet, opplyser Jon Berger, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Politiet har ikke fått melding om noen alvorlige ulykker til tross for utallige meldinger om nedblåste trær, inkludert juletrær.

Meteorologisk institutt melder at vinden på Østlandet ventes å avta i løpet lørdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere