RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uvær stoppet danskeferga

Sist oppdatert:
Skikkelig ruskevær førte til at danskeferga på vei fra Hirtshals til Kristiansand måtte snu søndag. Det snør og blåser kraftig langs sørlandskysten i ettermiddag.

Lørdag kveld sendte Storm Weather Center ut en stormbulletin om at et kraftig lavtrykk nå forsterket seg over den sørlige delen av Nordsjøen og kunne føre til storm på Østlandet og Sørlandet.

Søndag formiddag regnet meteorologene med at det ikke skulle gå riktig så ille:

- Jeg regner med at stormen ikke når Norge i det hele tatt, men det er mulig at det blir liten storm helt ytterst i Oslofjorden, sa meteorolog Roar Inge Hansen i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Måtte snu
Langs kysten av agderfylkene oppleves dette likevel ille nok.

Det kraftige uværet i Skagerrak førte søndag til at ferja fra Hirtshals til Kristiansand måtte gi opp overfarten og legge til kai i Frederikshavn.

Det var kraftig sjø og dårlig vær som var årsaken til at ferja gjorde vendereis, melder NRK.

Ferga gjør et nytt forsøk klokken 21 i kveld, men avgangen fra Kristiansand til Hirtshals klokka 19.15 søndag kveld er innstilt.

Bedre i morgen
Å si at søndagsværet på Østlandet er pent, er også være en sterk overdrivelse. Det er mye nedbør og sterk vind, flere steder blåser det kuling. Derfor kan vi vente oss trafikkproblemer hele dagen og kvelden.

Men mandag er ruskeværet over, forteller Hansen.

- Vinden og nedbøren vil minke, og det blir pent vær, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere