RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OVER: Ekstremværet som har herjet på Vestlandet i morgentimene, er nå over. Det ventes normale vannstandsnivåer i løpet av ettermiddagen. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)
OVER: Ekstremværet som har herjet på Vestlandet i morgentimene, er nå over. Det ventes normale vannstandsnivåer i løpet av ettermiddagen. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)

Ekstremværet Vidar er over

Sist oppdatert:
Ekstremværet som har herjet på Vestlandet i morgentimene, er nå over. Det ventes normale vannstandsnivåer i løpet av ettermiddagen.

Like før klokken 12.30 meldte Meteorologisk institutt at ekstremværet sør for Stad er over.

Meteorologene har målt blant annet målt 256, 218 og 161 centimeter over såkalt sjøkartnull i henholdsvis Måløy, Bergen og Stavanger under uværet.

– Vannstandsmålene våre på disse stedene har vært under forventet. Vannstanden vil senke seg mot normalnivå utover ettermiddagen. Neste flo vil være vesentlig lavere, sier meteorolog Martin Granerød til NTB.

Les også: Trafikken direkte
OG her: Sjekk været der du bor her!

Artikkelen fortsetter under.

Bilde fra riksvei 580, Flyplassveien, ved Bergen lufthavn torsdag morgen.

Granerød sier de nordligste områdene på Vestlandet fortsatt kan merke uværet, men at det også her vil avta i løpet av ettermiddagen.

Brannvesenet pakket sammen på Bryggen like før klokken 11 da flotoppen var passert, skriver Bergens Tidende. Her var vannstanden 10 cm lavere enn forventet. Også i Stavanger tok de seg greit av vannmassene, blant annet med hjelp av en 100 meter lang vannpølse.

Uværet har ikke vært vurdert som farlig for dem som bor i de rammede områdene, opplyste meteorolog Frode Hassel tidligere torsdag.

Det ble imidlertid meldt om sterk vind og snøfokk som førte til vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Hordaland og Rogaland. (©NTB)

Bilde fra E39 ved Forus i Stavanger torsdag morgen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere