RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vådeskudd gikk av i politigarderobe i Orkdal


Politiet har vært bevæpnet siden november i fjor, og det er meldt om at flere vådeskudd har gått av. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politiet har vært bevæpnet siden november i fjor, og det er meldt om at flere vådeskudd har gått av. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt
Sist oppdatert:
Et vådeskudd gikk tirsdag av i politiets garderobe hos Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Vådeskuddet er rapportert til Politidirektoratet og Spesialenheten for politisaker, melder Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Det skjedde etter endt polititjeneste i forbindelse med at en politimann skulle avvæpne seg og kontrollere våpenet før det skulle legges i våpenskapet, sier konstituert politimester Marit Fostervold i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

LES OGSÅ: - Skal vurdere endring av patron i kammeret-praksis

Politimannen var alene i garderoben da vådeskuddet gikk av, og ingen andre skal ha vært i fare, ifølge Fostervold. Hun sier politimannen hadde våpenet i den retningen man skal ha det når man kontrollerer våpen.

– Rutinene ble fulgt, sier Fostervold, og legger til at de mener det ikke er grunn til å ta politimannen ut av tjeneste.

Tredje vådeskudd i august

Så langt i år er det registrert 17 vådeskudd med politivåpen i ulike politidistrikter, alle uten personskade. Tirsdagens vådeskudd var det tredje innrapporterte i august.

Fredag 7. august ble et vådeskudd avfyrt ved et tjenestested i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. Skuddet gikk av mens våpenet var i hylsteret og gikk gjennom buksebeinet og ned i gulvet. Tre dager senere ble et vådeskudd avfyrt ved Gjøvik politistasjon.

28. juli hoppet en 24-åring over skranken på Stavanger politistasjon, angrep en politimann og stakk fingrene ned i hylsteret slik at et skudd ble avfyrt. Politidirektoratet anser ikke denne hendelsen som et vådeskudd.

Det er også rapportert inn vådeskudd på Lillestrøm politistasjon og Kristiansand politistasjon. I hele fjor ble det rapportert om ni tilfeller av vådeskudd.

LES OGSÅ: Terrorforsker: Etterretning viktigere enn pistolen

LES OGSÅ: Politiet avfyrte to vådeskudd

Rutinene endres

Justisminister Anders Anundsen (Frp) opplyste tidligere i august at politiets rutiner skal endres slik at alle vådeskudd som går av, skal rapporteres.

Våpeninstruksen ble endret fredag, og endringen trer i kraft straks, opplyser Justisdepartementet.

«Departementet har bedt Politidirektoratet om å bli holdt løpende orientert om avfyrte vådeskudd», heter det fra departementet.

Politiet fikk midlertidig tillatelse til bevæpning 25. november i fjor. Denne tillatelsen har siden blitt forlenget en rekke ganger.

LES OGSÅ: Derfor var politiet taus om kule i kammeret

LES OGSÅ: Generalløytnant reagerer på politiets bevæpning

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere