*Nettavisen* Nyheter.

Væpnet aksjon - barnehage evakuert

Foto: Gro Engen Hammerstad

80 barn i Solheim barnehage på Jaren i Oppland måtte evakueres i all hast.

17.01.08 17:21

En barnehage ble evakuert torsdag da politiet gikk til tungt væpnet aksjon mot en nabobolig på Jaren i Oppland torsdag. Fire personer er tatt inn til avhør.

Grov vold
Politiet fikk inn en voldsmelding onsdag klokken 18.20.

- Det hele startet i går kveld, da en mann rundt 40 år ble fraktet til Gjøvik sykehus med alvorlige skader i ansiktet. Den grove legemsbeskadigelsen skjedde i mannens bopel i Gjøvik. Etterforskning av saken førte oss til huset vi i dag aksjonerte mot, sier operasjonsleder Arne Hammerseng ved Vestoppland politidistrikt til Nettavisen.

Solheim barnehage er Hadelands største med over 100 unger. Siden den ligger i kort avstand til boligen der de mistenkte oppholdt seg, ble barna evakuert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjenninger av politiet
- Vi så det som nødvendig å ta noen sikkerhetsforbehold. De vi var ute etter er kjenninger av politiet av en slik art at vi så det nødvendig å utruste oss med mer enn mag-light. Hvis det i verste fall skulle bli avfyrt skudd, ville det være problematisk med så mange barn i nærheten, sier Hammerseng.

Med på operasjonen var lokale lensmenn og utrykningsenheten i Vestoppland. Operasjonslederen vil ikke kommentere hvor mange bevæpnede politimenn som deltok i aksjonen, hvor automatvåpen ble benyttet.

Klokken 11, en time før den væpnede aksjonen startet, ble to kvinner stoppet av politiet.

- De to kvinnene var på vei i bil og kom kjørende fra boligen. Begge er tatt inn til avhør i saken.

- Udramatisk
Politiet gikk til aksjon mot boligen klokken 12.02 og to menn ble hentet ut og tatt med til politiet på Gran. Klokken 13.13 var aksjonen over og ungene tilbake i barnehagen.

- Det hele gikk rolig for seg, uten dramatikk. Akkurat nå sitter alle fire i avhør uten at jeg kan gå nærmere inn på hva som har blitt sagt der, sier Hammerseng.

Det har foreløpig ikke blitt tatt ut noen siktelse i voldssaken på Gjøvik.

- Dette vil vår jurist ta stilling til etter avhørene, sier operasjonslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag