*Nettavisen* Nyheter.

Væpnet bankran i Oslo

Foto: (Foto: Politiet)

En Nordea-filial på Grünerløkka i Oslo ble mandag morgen utsatt for væpnet ran. Ranerne fikk med seg penger fra nattsafen.

14.01.04 10:27

- En person ble observert kommende ut av banken med et våpen i hånden. Et vitne hevder raneren hadde et maskingevær, et annet vitne sier det var snakk om en AG 3, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hvit stasjonsvogn
Hjulstad opplyser at ranerne stakk fra stedet i Nordregate i en mørk Chevrolet Tahoe med et registreringskilt BP 74268. Denne bilen ble like etter ranet hensatt ved Nordre Gravlund.

- Derfra stakk raneren i en hvit stasjonsvogn, sier Hjulstad.

Ifølge operasjonslederen slo ranerne til mot bankens nattsafe.

- Noe ble kastet gjennom bankens vindu slik at det knuste. Deretter tok ranerne seg inn og gikk rett på nattsafen, sier Hjulstad.

Skadd av dørmatte
Ifølge informasjonssjef Tore Westhrin i Nordea ble en person skadd under ranet.

- Han som sto og holdt på med nattsafen fikk en skramme da han ble truffet i armen av en dørmatte i jern som ble kastet inn gjennom vinduet. Ellers kom ingen fysisk til skade under ranet, sier Westhrin til TV 2 Nettavisen.

Politiet opplyser at den ene av ranerne hadde på seg en rød jakke med grå ermer, en mørk grå bukse, blå og hvite sko og caps på hodet.

Ranet ble meldt klokken 08.17.

Minst to
- Det er usikkert hvor mange ranere som deltok, men vi mener det er minst to stykker, sier Hjulstad.

Vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Kriminalvakten i Oslo sier til TV 2 Nettavisen at ranerne fikk med seg ”en del” fra nattsafen.

- Siden det er snakk om en nattsafe tar det litt tid å finne ut hvor mye penger det kan være snakk om, sier vaktlederen.

Videomateriale
Ifølge politiet var det snakk om 3-4 maskerte ranere som tok seg inn før åpningstid ved å knuste vinduet inn til banken.

Vaktlederen opplyser at politiet nå jobber med å gjennomgå videomateriale fra banken.

Ranet i april

Ranet i Nordeas filial på Grünerløkka skjer bare noen måneder etter forrige ran på samme sted. I april i år ble banken også utsatt for væpnet ran. Fire personer er så langt pågrepet og siktet for dette ranet, en av dem er nynazisten Terje Sjølie.

- Det dreier seg om to helt ulike ran. Ranet vi hadde i vår skjedde i bankens åpningstid hvor raneren tok seg inn gjennom døren. Såsett er det ikke noe mønster som er likt her, sier informasjonssjef Tore Westhrin.

Han ønsker ikke å kommentere hvor stort pengebeløp ranerne fikk ned seg, men sier de nå vil gjennomgå sikkerheten ved bankfilialen.

- I etterkant av et ran vil vi alltid ha en gjennomgang av sikkerheten, og det gjør vi selvfølgelig nå også, sier Westhrin, og legger til:

- De ansatte oppførte seg riktig ved å være passive. Hensynet til liv og helse er det viktigste i en slik situasjon, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.